American Ferret - περιγραφή, βιότοπος, τρόπος ζωής

Ο Αμερικανός, ή άλλως ονομάζεται μαύρος πόδι κουνάβι, ανήκει στα σαρκοβόρα μέλη της οικογενείας μουσελίδων. Ένα από τα χαρακτηριστικά στα οποία διαφέρει από τους άλλους συγγενείς νυφίτσες είναι το μικρό μήκος του σώματος και το μικρό βάρος. Δηλαδή, με βάρος ενός κιλού, ή ακόμη και λιγότερο, αυτό το άτομο σε μήκος σπανίως υπερβαίνει τα 45 cm.

Περιγραφή εμφάνισης

Το παλτό είναι συνήθως καφέ-μαύρο και πιο σκούρο στο πίσω μέρος και η άκρη της ουράς και των ποδιών είναι μαύρα. Ένα ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι μέχρι το 1937 του περασμένου αιώνα, αυτό το υποείδος κουνάβων καταστράφηκε σχεδόν τελείως στον Καναδά. Αλλά, από το 1980, οι αριθμοί άρχισαν σταδιακά να αποκαθίστανται με τεχνητή αναπαραγωγή. Μετά από αυτό, διαζευγμένοι σε ειδικά δημιουργούμενες συνθήκες, τα άτομα επέστρεφαν σταδιακά στον πρώην βιότοπό τους. Παρά το γεγονός ότι σήμερα ο αριθμός των trochees έχει αυξηθεί σημαντικά, εξακολουθεί να παρατίθεται στο κόκκινο βιβλίο της Βόρειας Αμερικής ως απειλούμενο είδος από το 1967.

Habitat

Η πατρίδα του αμερικανικού κουνάβδου είναι η Βόρεια Αμερική, όπου κατοικούν οι μεγάλες πεδιάδες. Ένα κουνάβι ξυπνά και κυνηγά αποκλειστικά τη νύχτα. Αλλά η απουσία του φωτός δεν τον εμποδίζει να αποκτήσει τη δική του τροφή, επειδή τα κουνάβια είναι καλά αναπτυγμένα όργανα ακοής και οσμής. Ένα μικροσκοπικό μέγεθος βοηθά στην εύκολη διείσδυση ακόμα και στις πιο στενές τρύπες για να πιάσουν μικρά τρωκτικά. Αλλά οι κουνάβια κοιμούνται με έναν «νεκρό» ύπνο για να ανακάμψουν από τις ανησυχίες και τονίζει ότι το ζώο συνήθως βιώνει κατά τη διάρκεια ενός κυνηγιού. Από ό, τι πήγε η έκφραση - να κοιμηθεί "σαν ένα κουνάβι". Επιπλέον, ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό των αμερικανικών κουνάβιων είναι ότι μετά τη διείσδυση στην τρύπα του θύματος και της σύλληψής τους, ο πρώτος που αφήνει την τρύπα πίσω του για μόνιμη ή προσωρινή διαμονή.

Τα θηλυκά είναι λιγότερο ενεργά από τα αρσενικά. Και το χειμώνα, η δραστηριότητά τους μειώνεται εντελώς, σε σύγκριση με την καλοκαιρινή περίοδο. Αρχίζουν να κυνηγούν λιγότερο εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης γύρω από το χιόνι, και συχνότερα προτιμούν να παραμένουν στα βράχια, τρέφοντας αποκλειστικά τα αποθέματα τους.

Κουνάβια - μόνοι. Οδηγούν έναν απομονωμένο τρόπο ζωής, με τους συγγενείς τους σχεδόν καμία επαφή, εκτός, ίσως, μόνο την περίοδο "γάμου".

Τι να φάτε

Συνήθως, κατά μέσο όρο, ένα κουνάβι καταναλώνει από 50 έως 70 γραμμάρια κρέατος την ημέρα. Σε αυτή την περίπτωση, συνήθως η διατροφή των αμερικανικών κουνάβι είναι τρωκτικά, λιγότερο συχνά - μικρά πουλιά και έντομα. Αλλά η κύρια λιχουδιά τους είναι gophers, ή όπως λέγονται σε αυτούς τους χώρους - σκύλους στέπας. Για να πάρει αρκετό, ένα κουνάβι πρέπει να φάει περίπου 250 gophers το χρόνο. Η ίδια αποικία σκυλιών λιβαδιών ζει σε μια περιοχή περίπου 50 εκταρίων εδάφους στέπας.

Στα μέσα του περασμένου αιώνα, η μαζική δηλητηρίαση και εξολόθρευση σκύλων στις Ηνωμένες Πολιτείες άρχισε σε σχέση με την ανάπτυξη της γης από τους τοπικούς αγρότες. Ποιος ήταν ο κύριος λόγος για την ενεργό εξαφάνιση των κουναβιών. Μετά από όλα, οι τελευταίοι παρέμεναν χωρίς φαγητό.

Συνθήκες διαβίωσης και αναπαραγωγής

Στις αρχές της άνοιξης, τα είδη αυτού του είδους αρχίζουν συνήθως την περίοδο αναπαραγωγής. Μετά από αυτό, μετά από περίπου 1,5 μήνες, γεννιούνται μικρά μωρά, ο αριθμός των οποίων σπάνια υπερβαίνει τα 5. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι χαρακτηριστικό μόνο για τα αμερικανικά κουνάβια, αντίθετα με τους δασκάλους τους και τους στέπες τους, των οποίων τα περιττώματα μπορούν να υπερβούν τα 8 κουτάβια.

Στην άγρια ​​φύση, τα ζώα δεν ζουν πολύ - μέχρι περίπου 4 χρόνια. Τι δεν μπορεί να ειπωθεί για τους συγγενείς τους που έχουν εκτραφεί σε αιχμαλωσία - η διάρκεια ζωής τους μπορεί να φτάσει μέχρι και 9 χρόνια. Ενώ φτάνουν στην εφηβεία κατά το έτος της ζωής.

Εμφάνιση

Το αμερικανικό κουνάβι, όπως και τα περισσότερα από τα Mustelidae, έχει ένα επίμηκες σώμα σε λεπτά κοντό χέρι, ένα επίμηκες ρύγχος. Και 15 εκατοστό χνουδωτό ουρά. Έχουν ένα πολύπλοκο χρώμα: κιτρινωπό-καφέ στα άκρα, πιο κοντά στις ρίζες γίνεται λευκό, και τα πόδια και η άκρη της ουράς είναι μαύρα. Επίσης, η μαύρη γούνα πλαισιώνει τα μάτια, που μοιάζουν με "γυαλιά", τα οποία εκτελούν τη λειτουργία της πρόσθετης μεταμφίεσης. Τα αρσενικά είναι μεγαλύτερα από τα θηλυκά. Όπως τα skunks, τα κουνάβια είναι ικανά να δημιουργήσουν μια δυσάρεστη οσμή για να τα προστατεύσουν, αν και δεν είναι τόσο σκληρή όσο τα skunks.

Ρυθμίσεις για την προστασία και την αναπαραγωγή

Βοηθώντας τους μαύρους ποδοκέφαλους να μην εξαφανιστούν από το πρόσωπο της γης αμερικανικές ομοσπονδιακές και κρατικές υπηρεσίες μαζί με τους ιδιωτικούς αγρότες. Εκτελούν όλες τις δυνατές ενέργειες για την αναπαραγωγή και εισαγωγή τους στην άγρια ​​φύση.

Αυτό το συγκρότημα εκδηλώσεων άρχισε να γίνεται στη δεκαετία του 80 του περασμένου αιώνα, με την εμφάνιση της απειλής της πλήρους εξαφάνισης των αμερικανικών κουνάβων στη φύση. Τότε οι ζωολογικοί επιστήμονες αποφάσισαν να αυξήσουν τον πληθυσμό τους με εκτροφή σε αιχμαλωσία και να τους συνηθίσουν να ζουν σε φυσικές συνθήκες και στη συνέχεια να τους επιστρέφουν στην άγρια ​​φύση. Αυτό το πείραμα έδωσε τους καρπούς του, και ήδη από το 2007 ο αριθμός των ατόμων ξεπέρασε τις 600 μονάδες, ενώ για την αναπαραγωγή τους στις συνθήκες του επιστημονικού και ζωολογικού κέντρου ελήφθησαν μόνο 18 μονάδες ζώων διαφορετικού φύλου. Είναι γνωστό ότι για το 2013 περίπου 1200 άτομα ζούσαν στο φυσικό περιβάλλον. Ωστόσο, αυτό το είδος παραμένει καταχωρημένο στο Κόκκινο Βιβλίο. Ως εκ τούτου, μέχρι σήμερα, είναι σε εξέλιξη η εργασία για την περαιτέρω αύξηση του αριθμού των κουναβιών, μέχρις ότου αυτοί μπορούν ανεξάρτητα να υπάρχουν και να επιβιώσουν στο φυσικό περιβάλλον.

Για τους ίδιους ανθρώπους, στην προκειμένη περίπτωση, οι αγρότες, τα κουνάβια φέρνουν ως όφελος, τρώγοντας κακόβουλα σκυλιά, συμβάλλοντας έτσι στον έλεγχο του πληθυσμού τους. Οι τελευταίες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τα ζώα, επειδή είναι φορείς διαφόρων λοιμώξεων, ένας από τους οποίους είναι η παρωτίτιδα. Έτσι, η ζημιά - ένας μεγάλος αριθμός λαξευτών και συστημάτων σήραγγας που ανήκουν σε κουνάβια και σκυλιά, συχνά προκαλούν τραυματισμούς στο ζωικό κεφάλαιο, κάθε φορά που πέφτουν σε αυτά.