Κοινό είδος - περιγραφή, οικότοπος, ενδιαφέροντα γεγονότα

Όντας στη φύση κοντά σε ποτάμια ή λίμνες γλυκού νερού, πολλοί άνθρωποι έπρεπε να συναντήσουν μεσαία και εντελώς ανεξέλεγκτα πουλιά με μακριά, λεπτά πτερύγια. Πολλοί πιστεύουν ότι οι γλάροι έχουν μια χαρακτηριστική ομοιότητα με τα πουλιά. Στην πραγματικότητα, ανήκουν στην τάξη των τελετουργών. Διακρίνονται από ένα ιδιότυπο τρόπο πτήσης και μια φρικτή φωνή που ακούγεται στις ενοχλητικές στιγμές. Αυτό το είδος πουλιών είναι ευρέως διαδεδομένο και προτιμά να οργανώσει τη ζωή του σε μεγάλες αποικίες. Παρά τους μεγάλους αριθμούς τους, αυτά τα πουλιά είναι αρκετά ευάλωτα, και ειδικότερα, τα άτομα τους προκαλούν βλάβη.

Εμφάνιση

Το τρίχωμα δεν έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, είναι ευρέως διαδεδομένο σε γεωγραφικά πλάτη που βρίσκεται νότια σε σχέση με τη ζώνη της Τούντρας. Αυτό το πουλί, που έχει μια κομψή σιλουέτα, είναι παρόμοιο σε μέγεθος με ένα άγριο περιστέρι. Το μήκος του σκάφους από την ουρά στο ράμφος φτάνει τα 35 εκατοστά, αλλά το άνοιγμα του πτερυγίου είναι δυσανάλογα μεγάλο και είναι περίπου 80 εκατοστά. Το βάρος ενός ενήλικου ατόμου φτάνει τα 180 γραμμάρια.

Το φτερό ενός πουλιού διακρίνεται από τον δυσδιάκριτο χρωματισμό, ο οποίος αποτελείται από υπόλευκους ή ανοικτού γκρι τόνους. Στο κεφάλι του πουλιού είναι μια ζώνη που αποτελείται από μαύρο φτέρωμα, το οποίο έχει γυαλιστερή λάμψη και μοιάζει με καπάκι. Μόνο το κόκκινο ράμφος του πουλιού ζωγραφίζεται με έντονα χρώματα, μετατρέπεται σε μαύρο στο τέλος και τα έντονα κόκκινα πόδια του. Όταν ακουγόμαστε, η κοινή τρούνα κάνει ζοφερή ήχους, με μια μάλλον θορυβώδη φωνή.

Με την εμφάνισή του, το πτηνό είναι, στην πραγματικότητα, πολύ παρόμοιο με ένα μικρό γλάρο, αλλά το tern διακρίνεται από φτερά που έχουν ένα στενότερο και επιμήκη σχήμα. Η ακόλουθη διαφορά είναι η δυσδιάκριτη φτερωτή ουρά, η οποία αποτελείται από δύο αιχμηρά τμήματα, με τη μορφή χελιδονοουράς. Και η χαρακτηριστική διάκριση που δίνει το τρίχωμα είναι το μαύρο καπάκι στο κεφάλι του.

Κοινή επισκόπηση οικοτόπων tern

Загрузка...

Οι τόποι φωλιάζουν στα τεράστια ευρήματα. Έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρη την περιοχή της Παλαιρκατικής, εξαιρουμένων των περιοχών του Άπω Βορρά, στις οποίες εγκαταστάθηκε ο πλησιέστερος συγγενής του πουλιού, του Αρκτικού Τερντ. Δεν είναι δύσκολο να βρεθεί κανένας τόπος για να ανακαλύψει κανείς τον τόπο σε ολόκληρη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Είναι ελκυσμένη σε οποιεσδήποτε κοιλάδες και παραλίες γλυκού νερού.

Πρόκειται για ένα μεταναστευτικό πουλί, με την άφιξη του χειμώνα, μεγάλες αποικίες νηπιαγωγών πετούν σε ισημερινά ή νότια γεωγραφικά πλάτη του πλανήτη. Το χειμώνα το πουλί μπορεί να βρεθεί στη Νέα Γουινέα ή στην αφρικανική ήπειρο, καθώς και στις Φιλιππίνες ή στη δυτική Νότια Αμερική. Η κάμψη της κοινής ρίζας καταγράφηκε σε ορισμένες περιοχές της δεξαμενής, αλλά σε αντίθεση με τον πολικό συγγενή, προσελκύεται μόνο από τις κοιλάδες των ποταμών. Στα υπόλοιπα μέρη των βορείων περιοχών είναι αδύνατο να τη συναντήσω.

Ως αποδεκτός βιότοπος, ο τάρανδος επιλέγει μια σούβλα νερού, με επιφάνεια από βότσαλα ή άμμο. Επίσης κατάλληλα είναι τα πεδινά που συνδέονται με την ακτή των υδάτινων σωμάτων, τα επίπεδα τμήματα της ακτής της θάλασσας, τις κοιλάδες των διαφόρων ποταμών. Το πουλί προτιμά τις επίπεδες περιοχές της ακτής για φωλιές, αλλά μπορεί επίσης να οργανώσει τις φωλιές του σε ορεινές περιοχές ύψους μέχρι και 5.000 μέτρων - τέτοιες θέσεις βρέθηκαν στα Pamirs και στο Θιβέτ. Σύμφωνα με τους ορνιθολόγους, για τους οικισμούς τους ο κοινός χελώνας προσκολλάται σε υδάτινους όγκους με στάσιμο νερό ή ήσυχους ποταμούς με μέτρια ρεύματα.

Διατροφή πουλερικών


Το tern είναι ένας εξαιρετικός κυνηγός με μια αξιοζήλευτη ικανότητα. Η βάση του μενού του πουλιού αποτελείται κατά κύριο λόγο από διάφορα μαλάκια και μικρά ψάρια. Έχοντας εντοπίσει τη λεία της, σε ρηχά νερά ή στην επιφάνεια του νερού, κάνει ένα βιρτουόζικο ρίγος, μερικές φορές πηγαίνει κάτω από το νερό με το κεφάλι της, αφήνοντας μόνο φτερά στην επιφάνεια. Η τεχνική τέτοιων ρίψεων είναι λειασμένη σε τέτοιο βαθμό ώστε το πουλί σπάνια χάνει.

Τα αγαπημένα κυνήγι του πλοιάρχου είναι ρηχά ή αμμοχάλικα άμμου που ανακτώνται από το νερό, τα οποία βρίσκονται σε αφθονία στις παράκτιες περιοχές μεγάλων ποταμών. Το ιδανικό σημείο κυνήγι για αυτά τα αρπακτικά βρίσκεται σε ρηχά νερά, που πάντα προσελκύει τα τηγανητά, τα οποία είναι ο κύριος στόχος των terns. Το πουλί κάνει μια ομαλή περιστροφή του τόπου κυνηγιού, μερικές φορές αιωρείται σε ένα μέρος, κατά κανόνα, πριν από την επόμενη ρίψη. Σε περίπτωση αποτυχίας, η προσπάθεια πρέπει να επαναληφθεί από την αρχή.

Εκτός από τους κατοίκους των ποταμών, η διατροφή της περιλαμβάνει μια ποικιλία από έντομα, τα οποία μπορεί να συλλέξει και με τα χτυπήματα, χρησιμοποιώντας τις ίδιες τεχνικές με το χελιδόνι και από το έδαφος στο κυνήγι της. Κατά την επιλογή των εντόμων, το tern είναι εντελώς ακατανόητο και η εξολόθρευση πολλών παρασίτων είναι μεγάλο πλεονέκτημα.

Κατά την εκκόλαψη των πτηνών, τα πτηνά είναι σε θέση να περιπολούν τεράστιες περιοχές αναζητώντας λεία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η απόσταση των πτήσεων μπορεί να φτάσει τα 26 χιλιόμετρα. Πιστεύεται ότι, ζώντας σε μεγάλες αποικίες, αυτά τα πουλιά μπορούν να προκαλέσουν σημαντική ζημιά σε όλα τα είδη αλιείας, εξοντώνοντας τα τηγανητά. Αλλά η απειλή εδώ είναι σαφώς υπερβολική, διότι οι ράβδοι δεν κυνηγούν σε πακέτα, και το αντικείμενο του κυνηγιού τους είναι ψάρια μη στοχευόμενων ειδών.

Ιδιαιτερότητες της συμπεριφοράς των tern κατά την περίοδο εκκόλαψης

Η εφηβεία εμφανίζεται στην κοινή περιοχή όταν φτάσει σε ηλικία 3-4 ετών. Τα πτηνά χαρακτηρίζονται από χαρακτηριστικά μονογαμικής σχέσης και είναι ικανά να διατηρούν επαφή για αρκετές εποχές.

Τα αρσενικά του Terns έχουν έναν πολύ ενεργό τρόπο συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια της περιόδου ζευγαρώματος. Ο χορός του ιδιοσυγκρασιακού τζέντλεμαν αποτελείται από μια επιθετική επίδειξη της ελκυστικότητάς του. Παίρνει καμπύλη στάση, χαμηλώνει το ράμφος του σε μια κάθετη θέση και η ουρά σπρώχνει προς τα πάνω. Με την υιοθέτηση αυτής της θέσης, κάνει κυκλικές κινήσεις, κάνοντας, ταυτόχρονα, ήχους που κόβουν την ανάσα.

Για την ανέγερση των φωλιών του, η κοινή τρούνα προτιμά να καταλαμβάνει έδαφος στις αμμουδιές λίμνες με αμμώδεις ή βοτσαλωτές επιφάνειες. Στους τόπους φωλιάσματος εγκαθίστανται σε μεγάλες αποικίες, αρκετά συχνά στη γειτονιά με άλλα πουλιά. Αναγκάζονται να κατέχουν μια τέτοια θέση, πρώτα απ 'όλα, φοβούμενοι μια εισβολή από τους αρπακτικούς, επειδή μόνο αυτά τα πουλιά δεν μπορούν να αντισταθούν ακόμη και σε έναν μη αντιπάλου αντιπάλου. Όμως, σε μια μεγάλη αποικία, με κοινές προσπάθειες μπορούν συλλογικά να απαγορεύσουν τα αρπακτικά ζώα με αρκετά μεγάλα μεγέθη, χτυπώντας εναλλάξ πολλούς ρυθμούς με τα ράμφη τους και να τα κατακλύσουν με ένα ξέφρενο βρυχηθμό αποτελούμενο από πολλές φωνές.

Σε μέρη που φωλιάζουν οι λάτρεις της θάλασσας, δεν υπάρχει σχεδόν καμία βλάστηση, και τα πουλιά κάνουν τις φωλιές τους σωστά στην επιφάνεια του εδάφους. Η φωλιά δέχεται την εμφάνιση μιας μικρής κατάθλιψης στο έδαφος, η οποία στη συνέχεια είναι επενδεδυμένη με απορρίμματα που αποτελούνται από αποξηραμένο χόρτο και φτερά. Η φωλιά στην εγκάρσια τομή της στην κοινή περιοχή δεν υπερβαίνει τα 10 εκατοστά.

Η διαδικασία της αναπαραγωγής απογόνων του ποταμού

Η περίοδος αναπαραγωγής της κοινής ράτσας δεν έχει σαφή όρια, γεγονός που οφείλεται κυρίως στα διαφορετικά ενδιαιτήματα του πουλιού. Οι ράβδοι φτάνουν από τις θερμές άκρες κατά το δεύτερο ήμισυ του Μαΐου · κατά συνέπεια, οι πρώτοι συμπλέκτες μπορεί να μην εμφανίζονται νωρίτερα από τα μέσα Ιουνίου.

Στη φωλιά του ποταμού του ποταμού, κατά μέσο όρο, αποδεικνύεται ότι είναι 3 αυγά, σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να υπάρχουν τέσσερα. Το χρώμα της τοιχοποιίας κυριαρχείται από πράσινες αποχρώσεις, μπορεί να είναι ένα χρώμα παρόμοιο με ώχρες ή ελιές, καλυμμένες με σκούρες καφέ κηλίδες. Τα αυγά είναι αρκετά μικρού μεγέθους, μήκους έως 5 εκατοστών και πλάτους περίπου 3 εκατοστών.

Η θηλυκή ράχη αρχίζει τη συνεχή διαδικασία εκκόλαψης από τη στιγμή εμφάνισης του πρώτου αυγού · η περίοδος επώασης του πουλιού δεν υπερβαίνει τις 22 ημέρες. Και οι δύο εταίροι είναι απασχολημένοι με αυγά επώασης, το θηλυκό είναι πιο συχνά στο συμπλέκτη τη νύχτα, και κατά τη διάρκεια της ημέρας το αρσενικό έρχεται να το αντικαταστήσει. Οι πρώτες νεοσσοί εμφανίζονται στις αρχές Ιουλίου και στις αρχές Αυγούστου έχουν ήδη τη δυνατότητα να πραγματοποιούν πλήρεις πτήσεις. Η περίοδος αυτή αρχίζει περίπου 25 ημέρες μετά τη γέννηση των νεοσσών. Η διαδικασία αναπαραγωγής των απογόνων δεν παίρνει πολύ χρόνο από το tern.

Βίντεο: Κοινή tern (Sterna hirundo)

Загрузка...

Δημοφιλείς Κατηγορίες

Загрузка...