Toules - περιγραφή, ενδιαιτήματα, ενδιαφέροντα γεγονότα

Τα Tules είναι ένα μεσαίου μεγέθους πουλί που ανήκει στην οικογένεια plover. Ο κύριος τόπος φωλιάσματος είναι οι βόρειες περιοχές της Ρωσίας και του Καναδά. Η μετανάστευση αυτού του πουλιού εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, κυρίως στις παράκτιες περιοχές. Η ιδιαιτερότητα του είδους είναι ότι οι εκπρόσωποί του είναι σε θέση να κάνουν σημαντικές όσον αφορά τη διάρκεια και την πολυπλοκότητά τους, τις πτήσεις χωρίς διαλείμματα ανάπαυσης. Προσγειώνονται μόνο για δύο λόγους - για σίτιση ή λόγω μάλλον δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Περιγραφή του είδους

Το μήκος σώματος ενός ενήλικου ατόμου των τούλις φτάνει τα 30 cm και ζυγίζει μέχρι 350 γραμμάρια. Τα πτερύγια του σώματος είναι γκρίζα, το χρώμα του μικρού ράμφους είναι σκοτεινό. Στα πόδια υπάρχει ένα τέταρτο δάκτυλο, το οποίο διακρίνει αυτό το πουλί από άλλα μέλη της οικογένειας των ψαριών.

Το χρώμα του φτερού των τυλιών είναι μονόχρωμο - σκοτεινό (στα θηλυκά - καφέ στα αρσενικά - μαύρο), με ένα άσπρο μπιχλιμπίδι, με λευκές ραβδώσεις στο πίσω μέρος του πουλιού. Αυτό το πουλί είναι η άνοιξη και το καλοκαίρι.

Η περίοδος αλλαγής φόρεμα (molt) πέφτει στο τέλος του καλοκαιριού - στις αρχές του φθινοπώρου. Η χειμερινή στολή φορούσε τούλες μέχρι τις αρχές Απριλίου. Ένα τέτοιο φτέρωμα χαρακτηρίζεται από ένα απλό γκρι χρώμα των φτερών πουλιών, ένα λευκό χρώμα της κοιλιάς και ένα γκρίζο στήθος, καλυμμένο με σκούρα μπαλώματα. Το φτέρωμα νεαρών ατόμων του τυλού αντιγράφει σχεδόν εντελώς τη χειμερινή ενδυμασία του χειμώνα και, κατά κανόνα, τα νεαρά ζώα φορούν μια τέτοια στολή κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής τους.

Χαρακτηριστικά διατροφής

Το βασικό σιτηρέσιο είναι κυρίως ζωοτροφές (μόνο μια μικρή ποσότητα λαχανικών). Τροφοδοτεί κυρίως πολύ μικρά έντομα που ζουν τόσο στο νερό όσο και στην επιφάνεια της γης, γαστερόποδα, θηλαστικά και καρκινοειδή. Αγαπημένη λιχουδιά είναι τα μαλάκια και οι προνύμφες των εντόμων. Το φυτικό σιτηρέσιο αυτού του είδους πτηνών περιλαμβάνει σπόρους, μικρά μούρα και διάφορες βλάστηση.

Σημειώστε ότι για την εφαρμογή της σίτισης, το tulesy, κατά κανόνα, προτιμά τη μοναξιά, αυτό υποδηλώνει ότι οι εκπρόσωποι του είδους δεν δημιουργούν τα λεγόμενα κοπάδια ζωοτροφών. Ωστόσο, έχει παρατηρηθεί ότι εάν υπάρχουν πολλά τρόφιμα στις περιοχές σίτισης, τα πουλιά μπορούν να ομαδοποιηθούν σε μικρές ομάδες.

Ενώ το κυνήγι λεία, γρήγορα τρέχει γύρω, βλέποντας τα ζώα κατάλληλα για τη σίτιση, σταματήστε ξαφνικά και αρπάξτε το με το ράμφος τους. Τα φυτικά και ζωικά τρόφιμα από το νερό απλά αλιεύονται ή εξάγονται με το ράμφος τους σε ρηχά νερά.

Αναπαραγωγή

Ο χρόνος για να φτάσει η ωριμότητα των τυλιών είναι περίπου δύο χρόνια. Τα πουλιά είναι μονογαμικά, δηλαδή σχηματίζουν ζεύγη που κρατούν μαζί για αρκετά χρόνια. Τοποθέτηση - η επιφάνεια της γης στην ανοιχτή τούνδρα. Κατά κανόνα, σε μια αποικία πουλιών η απόσταση μεταξύ των φωλιών είναι μέχρι 500 μέτρα.

Η ίδια η φωλιά του tulesa είναι μια μικρή κατάθλιψη στο έδαφος, συχνά γεμάτη με βλάστηση όπως λειχήνες και άγριο δεντρολίβανο. Η περίοδος φωλεοποίησης για ζευγάρια ατόμων Toules εμφανίζεται κατά την περίοδο από το τέλος Μαΐου έως τις αρχές Ιουλίου. Ο μέσος αριθμός αυγών στον συμπλέκτη των δακτυλίων είναι περίπου 3-4 τεμάχια. Η διαδικασία της περιποιήσεως πραγματοποιείται και από τους δύο γονείς των μελλοντικών απογόνων (περίπου ένα μήνα). Οι νεοσσοί πουλιών είναι πλήρως ανεπτυγμένοι - περίπου 1,5 μήνες μετά το φτύσιμο. Η μέση διάρκεια ζωής των αυγών στο φυσικό τους περιβάλλον δεν υπερβαίνει τα 18-20 χρόνια.

Κατάσταση διατήρησης

Λόγω του γεγονότος ότι ο πληθυσμός των τύλων είναι διασκορπισμένος σε μια αρκετά μεγάλη περιοχή (17 εκατομμύρια 300 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα), Ο αριθμός αυτού του είδους της οικογένειας φτερών plover δεν έχει φτάσει ακόμη κατώτατα όρια. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, οι ορνιθολόγοι έχουν παρατηρήσει μια μάλλον έντονη καθοδική τάση, αν και με αργούς ρυθμούς. Για το λόγο αυτό, το πουλί έχει λάβει ένα καθεστώς που προκαλεί φόβο στα δημόσια περιβαλλοντικά σωματεία για το είδος λόγω απειλής εξαφάνισης. Σημειώστε ότι η σχετική Συμφωνία επεκτείνεται σε αυτό το είδος πουλιών, υποδηλώνοντας την προστασία και τη διατήρησή τους στο φυσικό περιβάλλον.

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το Tules

Κατά τη διάρκεια της επώασης των απογόνων τους, οι γονείς που φροντίζουν τα αυγοτέμπερα είναι σε θέση να αποκρούσουν μια επίθεση από είδη πουλιών, συμπεριλαμβανομένων της επίθεσης γλάρων.

Αυτό το μεταναστευτικό πουλί διατηρεί συχνά μαζί με το ζευγάρι του αποκλειστικά κατά την περίοδο της φωλεοποίησης, της αναπαραγωγής και της σίτισης των απογόνων, όλοι οι υπόλοιποι χρόνοι προτιμά να οδηγούν έναν ανεξάρτητο τρόπο ζωής.

Ο μεγαλύτερος πληθυσμός αυγών είναι στην Ευρασία, είναι μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από υψηλή υγρασία.

Οι εκπρόσωποι του είδους έχουν μια όμορφη και μελωδική φωνή. Κατά την περίοδο των μαρκών, το αρσενικό εκτελεί ένα ηχηρό τραγούδι, που αποτελείται από πολλά μέρη - ξεχωριστά σφύριγμα φλογών και ένα χαλαρό τρίκλινο, επαναλαμβανόμενο αρκετές φορές.

Βίντεο: Tules (Pluvialis squatarola)