Sea blacken - περιγραφή, ενδιαιτήματα, ενδιαφέροντα γεγονότα

Το μαύρισμα της θάλασσας ανήκει στην οικογένεια πάπιας, το πουλί είναι υδρόβια και μεσαίου μεγέθους. Αυτή είναι μια μεγάλη κατάδυση, η οποία εντυπωσιάζει με τις δυνατότητες κολύμβησης. Όπως υποδηλώνει το όνομα, οι περισσότερες πάπιες περνούν στο χώρο του νερού, περιστασιακά βγαίνουν σε ξηρή γη. Αισθάνονται άβολα στο έδαφος, έτσι προτιμούν να επιστρέψουν στους μητρικούς τους χώρους όσο το δυνατόν συντομότερα. Αλλά ας μην ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και αποκαλύψουμε όλες τις κάρτες έτσι ώστε να μπορέσετε να εξοικειωθείτε με τα κύρια χαρακτηριστικά των πτηνών κάτω.

Habitat

Τα μέλη της οικογένειας είναι πάπιες, διακρίνονται από την ικανότητά τους να βουτήξουν βαθιά. Αυτά τα πουλιά προτιμούν να εγκατασταθούν στον Καναδά, καθώς και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Βρίσκονται στην Ουάσιγκτον, Ντακότα, Ουαϊόμινγκ, Όρεγκον. Όταν έρχεται ο χειμώνας, τα πουλιά μετακινούνται σε θερμότερες κλιματολογικές ζώνες. Ζουν στη Φλόριντα, στη Μασαχουσέτη. Το χειμώνα πάμε στη Νότια Αμερική και το Μεξικό. Εμφανίζονται στη Χαβάη, τα Κανάρια Νησιά.

Τα πουλιά προτιμούν τα βαλτόμυγα, στις ζώνες αυτές χτίζουν φωλιές για μελλοντικούς απογόνους και στη συνέχεια πολλαπλασιάζονται. Αγαπούν την πλωτή βλάστηση, καθώς και τα παχιά καλαμιών, το χόρκα, το ξιφία.

Οι πάπιες βουτούν τέλεια, μπορούν να κολυμπήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα κάτω από το νερό, έτσι χρειάζονται κατάλληλες πηγές για κατοικία με αξιοπρεπές βάθος. Υπάρχουν άτομα της παρουσιαζόμενης ομάδας τόσο σε αλμυρά όσο και σε γλυκά νερά. Αγαπούν μια ποικιλία από λίμνες, υγρότοπους, παράκτιες ζώνες, ποτάμια, λίμνες κλπ. Προσπαθούν να απομακρυνθούν από τα λιβάδια που καλύπτονται με νερό.

Περιγραφή

Τα πουλιά του υπό συζήτηση είδους είναι μεσαίου μεγέθους. Τα άτομα του ανδρικού φύλου είναι μεγαλύτερα από τα θηλυκά. Ο πρώτος μεγαλώνει μέχρι 45 εκ., Η ανάπτυξη του δευτέρου κυμαίνεται σε 42 εκ. Όσον αφορά την κατηγορία βάρους, τα αρσενικά είναι 0,7-1,2 κιλά. Και τα θηλυκά - 0,6-1,1 κιλά.

Στις γυναίκες, η σκιά των φτερών μπορεί να αλλάξει το χρώμα τους σε διάστημα 12 μηνών. Τα αρσενικά, από την άλλη πλευρά, αποκτούν όμορφη ενδυμασία μόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου ζευγαρώματος. Έχουν ένα κίτρινο χρώμα με γαλαζοπράσινο τόνο, το κεφάλι είναι μαύρο με μωβ-κόκκινη απόχρωση, το στήθος με την ουρά και το λαιμό είναι μοβ. Η πλάτη είναι υπόλευκη με γκρι μπαλώματα και το κοιλιακό μέρος είναι ελαφρύ, όπως και οι πλευρές. Τα θηλυκά είναι καφετιά με κάποια απόχρωση του καφέ. Υπάρχουν φωτεινές αποχρώσεις στο φτέρωμα. Το κεφάλι είναι κοκκινωπό, το σημείο είναι υπόλευκο, βρίσκεται στη βάση του ράμφους με γκρι τόνο.

Ανεξάρτητα από το ποιο φύλο το άτομο είναι μπροστά στα μάτια της, τα δευτερεύοντα futacles της θα είναι χρωματισμένα με ένα λευκόχρυσο τόνο στις άκρες. Η Kayochka ξεχωρίζει επίσης στα επάνω φτερά. Αυτός ο εκπρόσωπος της οικογένειας είναι εξαιρετικά δύσκολο να διακρίνει από άλλες πάπιες μιας τέτοιας αποσύνδεσης, ειδικά εάν το κοιτάξετε από μια αξιοπρεπή απόσταση.

Όσον αφορά την ίριδα, η τελική απόχρωση ποικίλλει ανάλογα με το φύλο και την ηλικιακή ομάδα. Για παράδειγμα, σε αρσενικά και νεαρά αποθέματα, οι ίριδες μπορεί να είναι γκρίζες, αργότερα γίνονται πράσινες με κίτρινο. Με την ηλικία, το τελικό χρώμα είναι κίτρινο στους άνδρες και καφέ στα θηλυκά.

Αναπαραγωγή

  1. Τα πτηνά ανήκουν στο μονογαμικό είδος, δηλαδή στο σχηματισμό ζευγών, μέχρι να πεθάνει ένα από τα άτομα. Τα πουλιά συνδέονται με την οικογένεια όταν η μετανάστευση έληξε την άνοιξη. Στη συνέχεια, χτίζουν ένα σπίτι και αρχίζουν να ορίζουν.
  2. Συνήθως αυτή η διαδικασία εμφανίζεται στις αρχές του καλοκαιριού. Σε μια χλοώδη περιοχή, οι μελλοντικοί γονείς σκάβουν μια τρύπα, τη γραμμή με τα φτερά και το γρασίδι. Η φωλιά έχει στρογγυλεμένο σχήμα. Αποδεικνύεται 6-14 αυγά, το χρώμα του πράσινου.
  3. Μερικοί εκπρόσωποι του είδους δεν κατασκευάζουν μια φωλιά από μόνα τους, αλλά καταλαμβάνουν την ελεύθερη κατοικία άλλων πάπιων. Η επώαση διαρκεί τρεις εβδομάδες.
  4. Οι νέοι από τα εκπροσωπούμενα άτομα γεννιούνται από αρκετά μεγάλα αυγά. Στην περίπτωση αυτή, ένα τέτοιο φαινόμενο συμβαίνει μόνο στη ζεστή εποχή. Λόγω αυτού του χαρακτηριστικού, οι νεοσσοί έχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες επιβίωσης, σε αντίθεση με άλλους τύπους πάπιων.
  5. Συχνά, νεοσύστατες νεοσσοί μπορεί να πεθάνουν μέσα σε λίγες εβδομάδες. Αυτή η ατυχία συμβαίνει λόγω υποθερμίας ή θηρευτικών θηρευτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νεοσσοί των εξεταζόμενων ατόμων γεννιούνται στο τέλος της αναπαραγωγικής περιόδου.
  6. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτή τη στιγμή εμφανίζεται μια αφθονία άσβεστος στις δεξαμενές. Αυτή είναι η κύρια διατροφή των εν λόγω ατόμων. Η νεαρή ανάπτυξη γίνεται σε μια πτέρυγα ήδη 2 μήνες μετά τη γέννηση.
  7. Και το επόμενο έτος, τα αρσενικά και τα θηλυκά είναι ήδη σε θέση να παράγουν απογόνους. Εάν για οποιοδήποτε λόγο το ζευγάρι δεν κατόρθωσε να αναπαράγει τους απογόνους, η αναπαραγωγή αναβάλλεται για το επόμενο έτος. Το προσδόκιμο ζωής αυτών των πτηνών μπορεί να φτάσει τα 18 έτη.

Χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά

  1. Πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι τα άτομα που εκπροσωπούνται είναι εντελώς κοινωνικά και δεν παρουσιάζουν καμία επιθετικότητα. Ως εκ τούτου, είναι αρκετά πιστός σε άλλους εκπροσώπους των πουλιών. Μόνο στην εποχή αναπαραγωγής μεταξύ διαφορετικών ειδών μπορείτε να παρατηρήσετε αψιμαχίες. Σε μια τέτοια περίοδο, τα αρσενικά μπορεί να προστατεύσουν απεγνωσμένα τα θηλυκά τους.
  2. Κατά την κρύα εποχή, οι πάπιες συγκεντρώνονται σε τεράστια κοπάδια. Στη συνέχεια ξεκινούν τη μετάβαση. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της φωλεοποίησης, τα εκπροσωπούμενα άτομα δεν επιδιώκουν να προστατεύσουν την επικράτειά τους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα πουλιά καταλαμβάνουν μικρές εκτάσεις. Επιπλέον, το μέγεθος της πάπιες της επικράτειάς τους μπορεί να αλλάξει καθ 'όλη την περίοδο αναπαραγωγής.
  3. Η συνολική έκταση κατά την περίοδο φωλεοποίησης των εξεταζόμενων ατόμων μπορεί να κυμαίνεται από 26 έως 165 εκτάρια. Με την έναρξη του κρύου καιρού, τα πουλιά αρχίζουν να μεταναστεύουν σε θερμότερες περιοχές με ευνοϊκές συνθήκες. Μετά την αδρανοποίηση, τα θηλυκά επιστρέφουν πάντα στις πατρίδες τους. Όσο για τα αρσενικά, δεν ενεργούν πάντα με παρόμοιο τρόπο.

Είδη του είδους που παρουσιάζονται είναι πάπιες, εκ των οποίων υπάρχει μεγάλος αριθμός ατόμων. Επομένως, πιστεύεται ότι τα πουλιά δεν απειλούνται με εξαφάνιση. Επιπλέον, έχουν έναν αρκετά εκτεταμένο βιότοπο. Μόνο στη Βόρεια Αμερική ο πληθυσμός μειώνεται σταδιακά.

Βίντεο: μαύρη θάλασσα (Aythya marila)