Chaffinch - περιγραφή, ενδιαίτημα, ενδιαφέροντα γεγονότα

Το Chaffinch είναι ένα πολύ ελκυστικό φαγητό. Ανήκει στην οικογένεια των φιντσών, που έχει πολλά είδη πουλιών. Ζουν στην Ευρώπη, στην Ασία. Μπορούν να βρεθούν ακόμη και στη βόρεια Αφρική.

Γενική περιγραφή

Το όνομα του πουλιού έδωσε στους ανθρώπους. Έτσι ονομάζεται σχεδόν παντού. Το θηλυκό ονομάζεται μερικές φορές το φινίρισμα. Σε ορισμένες περιοχές, το πουλί ονομάζεται επίσης Yurok ή το σίδερο.

Το ενήλικα πουλί είναι μικρό σε μέγεθος, όπως όλοι οι πεζοί. Το μήκος του σώματος ενός πουλιού μπορεί να φτάσει λίγο περισσότερο από 14 εκατοστά, ενώ το μέγεθος των πτερυγίων τους είναι κατά μέσο όρο 25-28 εκ. Το βάρος του πουλιού κυμαίνεται από 20 έως 40 γραμμάρια.

  1. Έχουν επιμήκη και απότομη ράμπα.
  2. Ουρά με έντονη εσοχή.
  3. Το φτέρωμα τους είναι πυκνό και μάλλον μαλακό. Το χρώμα είναι φωτεινό.
  4. Στα αρσενικά, το κεφάλι και ο λαιμός είναι μπλε και γκρι. Το μέτωπό τους είναι βαμμένο μαύρο. Στο πίσω μέρος του φτερού καφέ. Στην οσφυϊκή περιοχή, είναι κίτρινο-πράσινο.
  5. Είναι ενδιαφέρον ότι, κατά τη διάρκεια της περιόδου ζευγαρώματος, το ράμφος του αρσενικού γίνεται μπλε, και τους άλλους μήνες είναι καφετί-ροζ σε αυτά.
  6. Τα πτητικά φτερά στα πουλιά είναι καφέ χρώματος. Το κάτω μέρος του σώματος είναι ανοιχτό καφέ.
  7. Τα θηλυκά είναι γκρι-καφέ από κάτω, και από ψηλά είναι καφέ χρώματα. Τα μικρά σπέρματα δεν έχουν ουσιαστικά καμία διαφορά φύλου. Το φτέρωμα αλλάζει μόνο με την ηλικία.

Τρόπος ζωής

Τα ανοιξιάτικα σπίρτα πετούν στα βόρεια μέρη φωλιάσματος στα μέσα Απριλίου. Στις θερμότερες περιοχές, οι οποίες βρίσκονται στο κεντρικό τμήμα της Ρωσίας, φτάνουν ένα μήνα νωρίτερα. Τα πουλιά που φωλιάζουν προς τα νότια προέρχονται από το χειμώνα ακόμα νωρίτερα. Εδώ μπορούν να βρεθούν στο πρώτο μισό του Μαρτίου.

Το φθινόπωρο, πετούν μακριά για να περάσουν το χειμώνα σε θερμότερες περιοχές. Δεν συμβαίνει ταυτόχρονα. Η πτήση διαρκεί από τις αρχές του φθινοπώρου έως τη μέση. Φεύγουν μακριά, συγκεντρώνοντας σε σχετικά πολυάριθμα κοπάδια. Έχουν αριθμό έως και αρκετών εκατοντάδων πτηνών. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, σμήνη σκωληκοειδών μερικές φορές σταματούν να ξεκουραστούν και να βρουν φαγητό για τον εαυτό τους Αυτή τη στιγμή, μπορεί να δει κανείς στον Βόρειο Καύκασο.

Υπάρχουν πολλά υποείδη των σκωληκοειδών. Διαφέρουν σε μέγεθος, χρώμα, μήκος ράμφους, καθώς και διάφορα χαρακτηριστικά συμπεριφοράς.

Το προσδόκιμο ζωής αυτών των πουλιών είναι μικρό. Τα άτομα που ζουν στο φυσικό περιβάλλον μπορούν να ζήσουν μόνο λίγα χρόνια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στις σύγχρονες συνθήκες επηρεάζονται από πολλούς δυσμενείς παράγοντες. Στην αιχμαλωσία, είναι σε θέση να ζήσουν πολύ περισσότερο. Υπήρχαν περιπτώσεις που οι σκώροι έζησαν για 10-12 χρόνια. Αλλά γι 'αυτό πρέπει να φροντίσετε το πουλί. Αν και αυτό το είδος διακρίνεται από την ανεπιτήδευσή του.

Habitat

Το είδος αυτό ζει στο έδαφος της Ευρώπης, καθώς και στις δυτικές περιοχές της Ασίας. Στην αφρικανική ήπειρο, ζουν μόνο στις βορειοδυτικές περιοχές. Μπορούν να παρατηρηθούν σε ορισμένες περιοχές της Νορβηγίας και της Σουηδίας. Ζουν επίσης στα βρετανικά νησιά.

Πολλά από αυτά τα πουλιά κατοικούν σχεδόν σε ολόκληρη την επικράτεια της ΚΑΚ. Μερικά πουλιά πετούν στο χειμώνα στην Κασπία Θάλασσα. Εκείνη τη στιγμή μπορεί να δει κανείς εδώ στη βορειοανατολική ακτή. Περνούν επίσης στην Ισλανδία και ακόμη και στις Νήσους Φερόε.

Εκπρόσωποι αυτού του είδους ζουν σε διάφορες τοποθεσίες. Για αυτά τα μικρά πουλιά είναι πολύ σημαντικό, όπου ζουν, να υπάρχει οποιαδήποτε ξυλώδη βλάστηση.

Πολύ συχνά ζουν στην επικράτεια των εξημερωμένων δέντρων. Για παράδειγμα, σε κήπους, ελαιώνες, σε λεωφόρους και σε πάρκα. Συχνά αυτά τα πουλιά μπορούν να φανούν στα άκρα των δασών. Ζουν σε δάση φυλλοβόλων και κωνοφόρων. Προτιμούν αραιές δασικές ζώνες, καθώς και νησιά, τα οποία βρίσκονται στη μέση της στέπας.

Αυτά τα πουλιά είναι από τα πιο πολυάριθμα μεταξύ των ειδών που κατοικούν στο έδαφος της Ρωσίας. Μπορούν συχνά να προβληθούν στα πάρκα της πόλης. Συχνά καταθέτουν πολύ κοντά σε ένα άτομο.

Ισχύς

Στη διατροφή αυτών των πτηνών υπάρχουν κυρίως διάφορα έντομα. Έχουν διεξαχθεί μελέτες για τη μελέτη της θρεπτικής διατροφής. Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τροφοδοτούν όχι μόνο έντομα, αλλά και ζιζάνια σπόρους, φρούτα, καθώς και μούρα.

Αλλά κατά την περίοδο από τον Απρίλιο μέχρι το φθινόπωρο, η διατροφή των ζώων εξακολουθεί να κυριαρχεί στις ζωοτροφές. Τις περισσότερες φορές τρώνε μικρά σκαθάρια, είναι πολύ λάτρης των βρεφών. Ως εκ τούτου, εκπρόσωποι αυτού του είδους των πτηνών φέρνουν πολλά οφέλη για τον άνθρωπο. Εξάλλου, καταστρέφουν πολλά επιβλαβή έντομα που είναι παράσιτα της γεωργίας και της δασοκομίας.

Εχθροί στη φύση

Οι εκπρόσωποι του είδους είναι αρκετά ανεπιτήδευτοι στις συνθήκες διαβίωσης των πτηνών. Μπορούν να ζήσουν σε ποικίλες συνθήκες και να διακρίνονται από την αντοχή τους. Αλλά ο αριθμός τους σήμερα επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες. Αυτές είναι οι κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής στην οποία ζουν. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της περιόδου φωλεοποίησης, αυτά τα πουλιά και οι φωλιές τους επιτίθενται συχνά σε άλλα πτηνά και ζώα. Μερικές φορές ένας δρυοκολάπτης επιτίθεται στη φωλιά. Αλλά πιο συχνά άλλα πτηνά καταστρέφουν τις φωλιές - σκάλες, κοράκια, κοφτά. Μεταξύ των θηλαστικών, οι εχθροί τους είναι ermines και σκίουροι.

Αναπαραγωγή και φωλιά

Από τους χειμερινούς λόγους, τα πτηνά αυτά φθάνουν σε κοπάδια, τα οποία αποτελούνται από εκπροσώπους του ίδιου φύλου. Τα αρσενικά φθάνουν σε τοποθεσίες φωλιάσματος νωρίτερα. Όταν αρχίζει η αναπαραγωγική περίοδος, τα αρσενικά εκπέμπουν ιδιόρρυθμες κραυγές. Αυτοί οι ήχοι θυμίζουν κάπως το τσίμπημα των νεοσσών. Εναλλάσσονται με το τραγούδι.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου ζευγαρώματος, τα αρσενικά, κατά κανόνα, πετούν από τόπο σε τόπο, συχνά τραγουδούν, καθώς επίσης αγωνίζονται συνεχώς μεταξύ τους. Αυτό το ρεύμα, το οποίο είναι χαρακτηριστικό για πολλά άλλα είδη πουλιών, απουσιάζει εντελώς από τους σκώρους. Το ζευγάρωμα συμβαίνει στο έδαφος ή σε ισχυρούς κλάδους.

Αυτά τα πουλιά αρχίζουν να χτίζουν μια φωλιά μόνο ένα μήνα μετά την άφιξη. Σε πολλές περιοχές όπου επιτρέπουν οι κλιματολογικές συνθήκες, τα πτηνά αυτά μπορούν να βάζουν ωάρια περισσότερες από μία φορές ανά εποχή.

Η φωλιά κατασκευάζεται από το θηλυκό. Αλλά και ο άντρας παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Μετά από όλα, βρίσκει και φέρνει όλα της το υλικό. Αυτά τα πουλιά χτίζουν τη φωλιά τους από διάφορα λεπτά κλαδιά, καθώς και ρίζες και στελέχη φυτών. Κατασκευασμένο, μοιάζει με μια μπάλα της οποίας η κορυφή κόβεται. Οι φιάλες τείνουν να καλύπτουν τη φωλιά τους έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ορατές στους εχθρούς. Πράγματι, όπως ήδη ειπώθηκε, αρπακτικά και θηλαστικά συχνά επιτίθενται σε αυτό. Για να γίνει όσο το δυνατόν λιγότερο ορατό στο δέντρο, οι σκώροι περιβάλλουν την εξωτερική επιφάνεια με βρύα και φλοιό.

Τα αυγά αυτών των πτηνών είναι συνήθως χρωματισμένα πράσινα με γαλαζωπή ή κοκκινωπή απόχρωση. Καλύπτονται με μάλλον μεγάλους λεκέδες ροζ χρώματος. Σε ένα συμπλέκτη υπάρχουν συνήθως 4 έως 7 αυγά. Μόνο γυναίκα ασχολείται με την επώαση. Τα Nestlings εμφανίζονται αρκετά γρήγορα. Αυτό συμβαίνει συνήθως μετά από περίπου 2 εβδομάδες.

Τόσο η μητέρα όσο και ο πατέρας φέρνουν φαγητό στις νεοσσοί. Βρίσκουν διάφορα ασπόνδυλα γι 'αυτούς. Οι μητέρες τρώνε κάμπιες, αράχνες και προνύμφες κάποιων εντόμων. Η φροντίδα για τους απογόνους δεν διαρκεί πολύ. Οι γονείς τροφοδοτούν τα κοτόπουλά τους για περίπου 2 εβδομάδες. Μετά από αυτό, αρχίζουν να ζουν ανεξάρτητα. Και η γυναίκα αρχίζει να προετοιμάζεται για την επόμενη τοποθέτηση. Γι 'αυτό, κτίζει μια νέα φωλιά.

Κατάσταση και πληθυσμός

Το είδος αυτό είναι αρκετά μεγάλο, αλλά εξακολουθεί να επηρεάζεται από πολλούς αρνητικούς παράγοντες. Πολλές βλάβες σε αυτά τα πουλιά, καθώς και πολλά άλλα πουλιά. Δίνει ανθρώπινη δραστηριότητα. Πολλοί συνηθισμένοι οικότοποι πουλιών καταστρέφονται, η αποδάσωση συμβαίνει. Αυτό οδηγεί στο γεγονός ότι τα πτηνά φθάνουν από τους χειμερινούς λόγους, και δεν βρίσκουν ένα μέρος για να χτίσει μια φωλιά. Επιπλέον, γίνεται πιο δύσκολο για αυτούς να βρουν φαγητό. Πολλές φωλιές καταστρέφονται εξαιτίας των καταστρεπτικών οικονομικών δραστηριοτήτων των ανθρώπων. Συχνά κατεδαφίζονται κατά τη διάρκεια της περιόδου κατασκευής. Αυτή τη στιγμή, δεν είναι αρκετά συγκεκαλυμμένα και ορατά στον εχθρό.

Περιοχές που είναι κατάλληλες για τη φωλιά αυτού του πουλιού, γίνονται όλο και μικρότερες. Αυτό οδηγεί στο γεγονός ότι η κατανομή τους δεν αυξάνεται, αλλά μειώνεται. Σε ορισμένους τομείς η προβολή απλώς εξαφανίζεται.

Όμως, παρά τις δυσκολίες αυτές, ο αριθμός των ειδών είναι πολύ υψηλός. Μόνο στην Ευρώπη υπάρχουν περίπου 100 εκατομμύρια ζευγάρια σκωλήκων. Επιπλέον, πολλοί από αυτούς ζουν επίσης στην Ασία. Παρόλο που τα σπίρτα είναι πολλά είδη, οι βιότοποί τους πρέπει να προστατευθούν. Μετά από όλα, αυτό το μικρό πουλί φέρνει πολλά οφέλη για τον άνθρωπο καταστρέφοντας τα παράσιτα.

Βίντεο: Chaffinch (Fringilla coelebs)