Steppe sumch - περιγραφή, ενδιαιτήματα, ενδιαφέροντα γεγονότα

Το πουλί Steppe είναι ένα ενεργό και θορυβώδες πουλί. Η ουρά του είναι διχαλωτή, κατά την πτήση μοιάζει με ράπισμα ή χελιδόνι. Σε σύγκριση με άλλα snipefish, η κατασκευή του σώματος είναι πιο κομψή. Το ράμφος και τα πόδια των πτηνών αυτών είναι σύντομα.

Εμφάνιση

Το γρασίδι είναι παρόμοιο σε εμφάνιση με το λιβάδι. Αλλά το πάνω μέρος του σώματος έχει πιο καφέ και σκοτεινή σκιά. Το μήκος του σώματος είναι περίπου 25-26 cm. Οι άνδρες αυτού του είδους ζυγίζουν 90-105 g, ενώ τα θηλυκά είναι 5-10 g λιγότερα. Πτέρυγα της στέπας tirkushka - 60-67 εκ.

Στην εμφάνιση και το ύφος της πτήσης είναι κάπως παρόμοια με το χελιδόνι. Η ουρά της είναι θύμος και μάλλον μεγάλη. Το σώμα στην κορυφή του ελαιόκαρπου. Τα φτερά, καθώς και ο λαιμός και το πηγούνι, είναι κρεμ χρώματος και το στήθος είναι καφέ.

Habitat

Φωλιάζει στις κάτω περιοχές του Δούναβη. Μπορείτε να την συναντήσετε στην περιοχή Chernihiv, Πολτάβα της Ουκρανίας. Στο έδαφος της Ρωσίας η τυρκουσκία μπορεί να δει στις περιοχές Voronezh και Tula. Στο βορρά μπορεί να πετάξει στην Ufa. Υπάρχει πέρα ​​από τα Ουράλια, καθώς και στην περιοχή του Ομσκ.

Στο νότο, κατοικεί στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Μερικές φορές μπορεί να πετάξει στη Νορβηγία και στα βρετανικά νησιά. Το χειμώνα, μπορεί να βρεθεί στην ανατολική Αφρική, μερικές φορές στα δυτικά, καθώς το πουλί θεωρείται μεταναστευτικό.

Οι χώροι φύτευσης φθάνουν τον Απρίλιο και τον Μάιο. Πετούν σε μικρά κοπάδια τη διάρκεια της ημέρας σε διαφορετικά ύψη. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα πεινασμένα πουλιά πετούν χαμηλότερα από τα καλά τρέφονται για να πάρουν το φαγητό τους. Πετάξτε τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο, ανάλογα με τον οικότοπο.

Ενδιαιτήματα

Κατοικεί στέπες, παρθένα ή καλλιεργήσιμα χωράφια, κοιλάδες ποταμών. Στην Κριμαία, ζουν κοντά σε λίμνες. Για τις αποικίες των πτηνών αυτών, είναι σημαντικό να υπάρχει νερό κοντά στον ενδιαιτητό. Εάν η ομάδα των τυρκουκών είναι μικρή, μπορούν να εγκατασταθούν αρκετά μακριά από τη δεξαμενή.

Σε φυσιολογικά ενδιαιτήματα, το πουλί μπορεί να αποδοθεί σε ένα μάλλον πολυάριθμο είδος. Όσο πιο κοντά στα όρια της περιοχής, τόσο λιγότερο συχνά συμβαίνουν.

Συμπεριφορά

Την ημέρα tirkushki κάτω για να πιει νερό και να βρούμε φαγητό για τον εαυτό τους. Η νύχτα δαπανάται στη στέπα. Το βράδυ, αναζητώντας έντομα που βγήκαν από το χόρτο, στο δρόμο. Εάν η μέρα είναι πολύ ζεστή, μπορούν να περάσουν όλη την ημέρα για τη δεξαμενή. Το ύψος πτήσης εξαρτάται από το αν το πτηνό είναι πεινασμένο ή όχι. Εάν είναι γεμάτη, μπορεί να πετάξει αρκετά ψηλά. Αν είναι πεινασμένος, πετάει χαμηλότερα, αφού σε τέτοιο ύψος είναι δυνατό να βρεθεί λεία.

Το απόγευμα πετούν προς την κοντινότερη δεξαμενή για να πιουν νερό. Μερικές φορές μπορούν να κολυμπήσουν, χτυπώντας τα φτερά τους πάνω στην επιφάνεια του νερού.

Εάν εμφανιστεί ένα αρπακτικό πουλί στην περιοχή φωλιάσματος, μια ομάδα πτηνών ταυτόχρονα ρίχνει πάνω του. Οδηγούν τον εχθρό όσο το δυνατόν πιο μακριά από το σπίτι τους. Αν κάποιος εμφανιστεί κοντά, μπορεί να πετάξει ή να τρέξει σε κύκλο, να προσποιηθεί ότι δεν μπορεί να πετάξει, ή προσποιούνται ότι εκκολάπτουν αυγά.

Αναπαραγωγή

Συνενώνονται κατά τη διάρκεια της μετάβασης. Ως εκ τούτου, πολλά θηλυκά που μόλις έφτασαν από το χειμώνα είναι έτοιμα να βάλουν αυγά σύντομα. Αποικίες φώκιας. Οι ομάδες μπορεί να είναι μικρές και να συνθέτουν μερικές δεκάδες ζευγάρια. Μπορούν να βρεθούν παντού στην περιοχή του οικοτόπου. Μερικές φορές μια αποικία είναι μέχρι μερικές εκατοντάδες ζεύγη tirkus.

Στους τόπους της φωλιάς τους μπορεί να φωλιάζει και λιβάδι. Ανάμεσα στις φωλιές τους μπορούν να βρεθούν και τα σπίτια των βοτανοθεραπευτών ή των χειροποίητων πορτοκαλιών. Οι αβοκέτες μπορούν να εντοπίσουν τις φωλιές τους στις άκρες της αποικίας.

Πολλοί εκπρόσωποι των ειδών κάθε χρόνο χτίζουν τις φωλιές τους σε ένα νέο μέρος, αλλά ταυτόχρονα οι συνθήκες επιλέγονται το ίδιο. Η αποικία μπορεί να βρίσκεται κοντά στην περιοχή φωλιάσματος του περασμένου έτους ή μπορεί να απομακρυνθεί από αυτήν σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων.

Η φωλιά tirkushka είναι μια συνηθισμένη τρύπα που τα ίδια τα πουλιά οργανώνουν. Μπορεί να βρίσκεται σε ανοικτές περιοχές ή κάτω από θάμνους. Η φωλιά που ευθυγραμμίζουν το γρασίδι. Η περίοδος φωλεοποίησης διαρκεί περίπου 2 μήνες. Συνήθως το θηλυκό φέρει περίπου 4 αυγά. Μερικές φορές μπορεί να υπάρχουν 3 ή 5. Είναι ωοειδείς. Η μία πλευρά είναι ελαφρώς πιο έντονη από την άλλη. Βρίσκονται σχεδόν κάθετα, με μικρή κλίση.

Δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία σχετικά με τη διάρκεια της επώασης. Το πουλί κάθεται στα αυγά μόνο τη νύχτα, καθώς και το βράδυ και το πρωί. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, κυνηγάει στην αναζήτηση τροφίμων. Εάν είναι πολύ ζεστό κατά τη διάρκεια της ημέρας, μόνο λίγοι εκπρόσωποι των αποικιών αφήνονται να φυλάξουν τις φωλιές, και τα υπόλοιπα πτηνά πετούν προς τη δεξαμενή. Εάν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ένα άτομο εμφανίζεται κοντά, προσπαθούν να "πάρει τον μακριά".

Όταν τα κοτόπουλα εκκολαφθούν, τα πουλιά αρχίζουν να σχηματίζουν κοπάδια. Ήδη τον Αύγουστο, γίνονται πολυάριθμοι.

Ισχύς

Ο βασικός λόγος των στεπών είναι τα έντομα. Αυτοί είναι τόσο μεγάλοι εκπρόσωποι όπως ακρίδες, ακρίδες και άλλοι. Με την έναρξη της φθινοπωρινής τροφής στα πεδία. Στην Αφρική τρώνε ακρίδα, κυνηγώντας σε μεγάλα κοπάδια αρκετών εκατοντάδων ή και χιλιάδων ατόμων.

Η διατροφή περιλαμβάνει επίσης διάφορα σκαθάρια, μέλισσες, φτερωτά μυρμήγκια, καθώς και άλλα έντομα στερού. Τα βόσκουν ταρκιούκι παίρνουν το φαγητό τους το πρωί και το βράδυ. Το απόγευμα, τους αρέσει να βρίσκονται κοντά σε υδάτινα σώματα, όπου μπορούν να πιουν νερό και να χαλαρώσουν.

Αυτό το πουλί χρειάζεται προστασία, επομένως βρίσκεται στο Κόκκινο Βιβλίο. Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι ολόκληρος ο παγκόσμιος πληθυσμός αριθμεί από 15 έως 46 χιλιάδες ζευγάρια αυτών των πουλιών.

Τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί ότι ο αριθμός των ειδών μειώνεται. Πιθανώς, αυτό οφείλεται στην ανάπτυξη από τον άνθρωπο μεγάλων εκτάσεων παρθένων εδαφών, πάνω στα οποία φωλιάζουν τα τυρκουτσίκες. Επιπλέον, κατά τη βοσκή τα ζώα σκότωσαν πολλούς συμπλέκτες. Ως εκ τούτου, οι μαχητές για τη διατήρηση της φύσης πιστεύουν ότι για να διατηρηθεί το είδος, η βόσκηση στο έδαφος των αποικιών κατά τη διάρκεια της περιόδου φωλεοποίησης πρέπει να περιοριστεί αυστηρά. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί ενεργή προπαγάνδα στον πληθυσμό και να προσδιοριστούν οι τόποι φωλεοποίησης. Επιπλέον, η αύξηση του αριθμού των κοραλιδών που λεηλατούν το tirkushek επηρεάζει επίσης τον αριθμό των ειδών. Σε συνθήκες μεγάλης ξηρασίας, τα πουλιά δεν μπορούν να αναπαραχθούν, χάνοντας ένα χρόνο.